Verkoopproces auto’s

 

‘Zoals gezien bereden en verkocht zonder garantie’, of een klant die tekent voor het ‘afzien van garantie’. Dat klinkt mooi, maar houdt wettelijk gezien geen stand. Een consument heeft namelijk altijd wettelijke garantie op de auto die ze van jou als autobedrijf gekocht heeft.

Wanneer er iets mis is met een recent verkochte auto, spreken consumenten al gauw van non-conformiteit: de auto voldoet niet aan de verwachtingen die de klant redelijkerwijs mocht hebben. Het is best een grijs gebied om je door te wanen en alles heeft invloed: bouwjaar, kilometerstand, soort auto, motortype. Hoe kun je je nu op een goede manier indekken en zorgen dat zowel jijzelf als je klant weten waar ze aan toe zijn op moment dat er onverhoopt iets misgaat met de auto in kwestie?

Autoliefhebbers met juridische expertise voor autobedrijven. De Jong juristen Zwolle.

 

Wij bieden direct:

  • Algemene voorwaarden die zijn afgestemd op jouw behoeften als autoverkoper;
  • Een handleiding gericht op hoe jij de algemene voorwaarden aan je klant kan voorleggen, zodat ze ook daadwerkelijk van toepassing zijn (je voorwaarden zijn namelijk niet altijd van toepassing! Lees hier verder: algemene voorwaarden);
  • Een standaard koopovereenkomst;
  • Bijbehorende factuur (ook los van de koopovereenkomst te gebruiken), die afgestemd is op huidige wet- en regelgeving.

Daarnaast krijg je:

  • Een telefonisch of Teams-consult waarin je vragen kunt stellen, en waarin één van onze experts je tips geeft om je verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen;
  • We nemen je verkoopproces van A tot Z met je door en bespreken mogelijke verbeteringen om jouw positie nog sterker te maken;
  • Bij conflict niet alleen een gratis intake, maar een gratis eerste processtrategie op moment dat je tóch overhoop raakt met een klant.
    Voor €395,00 excl. BTW een downloadbaar bestand en gegarandeerd binnen één werkweek een consult.

 

Algemene voorwaarden
Hoewel aan wettelijke garantie nooit kan worden afgedaan en consumenten veel rechten hebben op moment dat er daadwerkelijk iets mis is met de auto, kun je als autobedrijf toch best een paar regels hanteren. Hoewel algemene voorwaarden nooit afdoen aan hetgeen in de wet is bepaald, kun je toch best een aantal dingen opnemen om jezelf beter te beschermen. Zo zijn onze algemene voorwaarden dan ook ingestoken, speciaal voor jou als autobedrijf. Heb je al algemene voorwaarden? Deze kunnen we onder de loep nemen en aanpassen naar actuele regelgeving.

 

Koopovereenkomst of juridisch correcte factuur
Wanneer jij een auto aan een klant verkoopt, is er sprake van een overeenkomst. Het maakt niet uit of jij en je klant een speciaal contract hebben ondertekend. Jij levert de auto en je klant betaalt jou daarvoor: dat is een koopovereenkomst. Het kan best verstandig zijn om dat toch schriftelijk vast te leggen. Een goede koopovereenkomst of factuur met de juiste vermeldingen kan het verschil maken als een klant achteraf stelt de algemene voorwaarden niet te hebben gelezen. De koopovereenkomst in ons starterspakket is speciaal opgesteld voor autobedrijven.

Verkoop je auto’s in consignatie? Een consignatieovereenkomst kan verstandig zijn! Voor een kleine meerprijs is deze aan te vragen bij ons starterspakket voor autobedrijven.

 

Persoonlijk consult
Bij ons pakket krijgt u een telefonisch of Teams-consult met één van onze medewerkers. We lichten de producten en het gebruik daarvan toe en beantwoorden je eventuele vragen. We nemen je huidige proces met je door en kunnen je wellicht tips geven over mogelijke verbeteringen. Wil je je huidige koopovereenkomst of factuur laten checken? Stuur ons deze van tevoren, dan kijken we met je mee.

Voor €395,00 excl. BTW krijg je van ons een instappakket waarmee je direct uit de voeten kan. Je kunt direct van de artikelen gebruik maken en hebt voor in de toekomst rechtstreeks contact met één van onze medewerkers – in de toekomst jouw zaakbehandelaar.

 

Heb je nog vragen, ben je op zoek naar maatwerk of wil je het pakket direct bestellen? Neem gerust vrijblijvend contact op via 038 – 2022 738 of via info@juristenzwolle.nl. We staan voor je klaar.

 

Gerelateerd:

Terug naar Automotive