Voor autobedrijven

 

Als autobedrijf krijg je te maken met ingewikkelde wetgeving, die zich continu ontwikkelt. Consumenten worden steeds beter beschermd en steeds vaker wordt van autobedrijven verwacht dat zij vrijwel alle risico’s van het in- en verkoopproces dragen, of althans, voor veel bedrijven voelt dat zo. Toch liggen veel kwesties genuanceerder dan dat.

Wij behartigen zowel de belangen van autobedrijven als consumenten en zetten ons ervoor in om een passende oplossing te realiseren. 

 

Non-conformiteit en de groeiende rechten van de consument

De wetgeving rondom non-conformiteit ontwikkelt zich continu en de rechten van de consument worden steeds veelomvattender. Autobedrijven dragen een groot deel van het risico en de consument geniet in dat opzicht veel bescherming. Tot op zekere hoogte is dat goed en terecht, doch moet worden gewaakt voor misbruik.

Op moment dat sprake is van een gebrek, en misschien zelfs van non-conformiteit, dient er juridisch gezien een bepaalde route te worden gevolgd. Die route kan verwarrend zijn en op moment dat deze niet op de juiste manier wordt gevolgd, kan het zijn dat de consument geen recht meer heeft op herstel of dat de consument niet meer over kan gaan tot ontbinding van de overeenkomst.

Wilt u er als consument zeker van zijn dat u de juiste route volgt en het autobedrijf op de juiste wijze benadert? Of denkt u als autobedrijf dat een consument niet de juiste route volgt, en wilt u advies of bijstand? Bij ons bent u aan het juiste adres.

 

Gespecialiseerd in autozaken 

Met veel ervaring binnen de automotive-branche en het veelvuldig behandelen van non-conformiteitskwesties zetten wij ons graag in voor eenieder die problemen ervaart met een auto, of dat nu van klant, of van verkoper komt.

Voor meer informatie en uitleg over non-conformiteit, wettelijke garantie en de verplichtingen van koper en verkoper, bekijk deze blog eens: Wettelijke garantie en non-conformiteit.

Als autobedrijf in de problemen, gedoe met een klant, hebt u andere vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via 038 – 2022 738, of stuur een e-mail naar info@juristenzwolle.nl. Wij staan u graag te woord om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

 

Gerelateerd:

Non-conformiteit

BLOG: Wettelijke garantie en non-conformiteit

Het optimaliseren van je verkoopproces

Terug naar Automotive