Wonen en huurrecht

 

Huurovereenkomsten worden dagelijks gesloten, zowel door particuliere partijen als door ondernemers. Bij dergelijke huurovereenkomsten kunnen zich verschillende problemen voordoen die voor beide partijen vervelend kunnen zijn. 

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de huurder de huur niet of niet volledig betaalt, of dat de huurder het gehuurde pand of een gedeelte daarvan heeft beschadigd. Was er sprake van eventuele opzet of misschien wel van ongeschreven toestemming van de verhuurder? Misschien dacht de huurder wel geen toestemming nodig te hebben voor een bepaalde verandering, maar is de verhuurder het toch met die verandering oneens. Ook de verhuurder kan afspraken uit de huurovereenkomst schenden. Wordt bijvoorbeeld een huurverhoging wel rechtsgeldig doorgevoerd door de verhuurder, of is die misschien te hoog? En honoreert de verhuurder wel de voor de huurder geldende zogeheten huurbescherming?

Ook in geval van een koopwoning helpen wij u graag verder. Denk bijvoorbeeld aan verborgen gebreken die zich openbaren na het betrekken van de woning.

 

Hebt u andere vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via 038 – 2022 738, of stuur een e-mail naar info@juristenzwolle.nl. Wij staan u graag te woord om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Terug naar Onze diensten