Focus op ondernemerschap

Bent u teveel tijd kwijt aan randzaken? Hebt u ook moeite met focus als ondernemer? Doet u alles zelf? En moeite om nee te zeggen? Terug naar het ondernemen, het aanbrengen van wat meer focus, maar ook structuur helpt u tijdverspilling tegen te gaan.

Wat belangrijk is om duidelijke doelen te stellen. Dus waar gaat uw focus naartoe als ondernemer, wat zijn uw doelen over een maand of over 5 jaar. Ook is het belangrijk om ‘nee’ leren te zeggen. Werken met een klant die veel meer  verwacht dan dat er wordt aangeboden, is ook niet goed voor uw onderneming. Dit kan te veel tijd kosten, maar in verhouding weinig opleveren. Maak het uzelf makkelijk door de minder leuke taken uit te besteden, bijvoorbeeld door een boekhouder in te huren. Zo houdt u meer tijd vrij  voor hetgeen wat u leuk vindt om te doen en waarmee u uw onderneming kan uitbreiden.

Naast duidelijke doelen stellen en ‘nee’ leren zeggen is ook prioriteiten stellen en duidelijke planningen maken belangrijk. Maak gebruik van verschillende programma’s waarin de taken verdeeld kunnen worden, deadlines ingevoerd kunnen worden en ook prioriteiten gesteld kunnen worden. Uw aandacht erbij houden speelt dus een belangrijke rol. Wees actief met het bijhouden en beantwoorden van de mail, social media updates maar ook het vernieuwen van de website. Dus bijvoorbeeld met het online zetten van blogs, adviserende artikelen, etc. 

Een goede werkomgeving is ook van belang, het is bijna onmogelijk om geconcentreerd te werk te gaan in een storende omgeving. Het is belangrijk voor u als ondernemer om de balans te vinden. Als het even niet goed gaat met u, heeft dit ook effect op uw onderneming. Om dit te voorkomen is het ook belangrijk om tussen alle deadlines en taken door ook tijd voor uzelf te nemen om alle informatie te kunnen verwerken en misschien uw onderneming steeds meer uit te breiden en aan te passen.

Bent u geïnteresseerd in deze dienstverlening of hebt u vragen met betrekking tot ons aanbod? Onze businesscoaches kunnen u ondersteunen bij uw visie en missie, zorgen dat u de focus weer kunt leggen op ondernemen. Neem contact met ons op via info@juristenzwolle.nl of telefonisch via 038-2022738. Onze specialisten staan u graag te woord om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Terug naar Bedrijfsadvies