Wonen en huurrecht

Huurovereenkomsten worden dagelijks gesloten, zowel door particuliere partijen als door ondernemers. Bij dergelijke huurovereenkomsten kunnen zich verschillende problemen voordoen die voor beide partijen vervelend kunnen zijn. 

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de huurder de huur niet of niet volledig betaalt of dat de huurder het gehuurde pand of een gedeelte daarvan heeft beschadigd. Was er sprake van eventuele opzet of misschien wel van ongeschreven toestemming van de verhuurder? Of was er sprake van een verandering aan het gehuurde waarvoor de huurder achtte geen toestemming nodig te hebben, maar waar de verhuurder het desalniettemin niet mee eens is?

Ook de verhuurder kan afspraken uit de huurovereenkomst schenden. Wij helpen u graag bij de beslechting van alle conflicten die voortkomen uit een huurovereenkomst en/of die te maken hebben met het huurrecht. Ook kunt u vragen hebben zonder dat er daadwerkelijk sprake is van een geschil tussen de huurder en verhuurder. U kunt bijvoorbeeld benieuwd zijn naar uw rechten en plichten als verhuurder of misschien wel naar wat het eigenlijk inhoudt om u op te stellen als ‘goed huurder’.

Wij kunnen ook antwoord geven op de vraag of u op kunt komen tegen de huurverhoging die is doorgevoerd. Is deze verhoging wel rechtsgeldig? En de hoogte van de verhoging dan? U kunt ook vragen hebben over huurbescherming en of u daar recht op hebt. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld wat voor soort woning of pand u huurt en of u dit huurt als ondernemer of misschien wel als student. Ook met deze vragen kunt u bij ons terecht.

Naast de huurovereenkomst en het huurrecht kunnen wij u ook helpen met vraagstukken omtrent een koopwoning. U kunt hierbij denken aan plots zichtbaar geworden verborgen gebreken in uw koophuis of de vraag of u een vergunning nodig hebt voor het uitbouwen van uw keuken. 

Hebt u een vraag omtrent huren en huurrecht? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via info@juristenzwolle.nl of telefonisch via 038-2022378. Onze juridische specialisten staan u graag te woord om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Terug naar Juridisch