Werk en inkomen

Stel, u werkt al enkele jaren met veel plezier in een bouwmarkt, maar op een dag slaat het plezier om als uw werkgever bij u komt. Uw werkgever komt met de mededeling dat hij de samenwerking met u niet wilt voortzetten. Kan uw werkgever u zomaar ontslaan? En wanneer hebt u recht op een transitievergoeding indien u door uw werkgever bent ontslagen? Of bent u al geruime tijd werkzaam als verpleegkundige waarbij uw tijdelijke contract al meerdere malen is verlengd. Wanneer dient u contract omgezet te worden naar een vast contract? 

Ook heerst er soms onduidelijkheid over de toepassing van een concurrentiebeding en de vraag of de werkgever uw reiskosten moet vergoeden. Tevens kan er schade ontstaan, zowel onder werktijd als tijdens een gezellige vrijdagmiddagborrel. Wie is hiervoor aansprakelijk? De werkgever of de werknemer?

Daarnaast kunt u als werkgever hulp nodig hebben bij het opstellen van contracten of het (juridisch) in elkaar steken van een veiligheidsprotocol.

Zoals u zelf wellicht ook wel ervaart, is het arbeidsrecht complex en voortdurend in beweging. Het is daarom belangrijk goed geïnformeerd te zijn. De Jong juristen BV staan zowel werkgevers als werknemers bij en zoeken altijd naar gedegen oplossingen. 

Hebt u een arbeidsrechtelijk vraagstuk of kunt u onze dienstverlening goed gebruiken? Neem voor al uw arbeidsrechtelijke vragen contact op met een van onze specialisten via info@juristenzwolle.nl of 038-2022738.

Terug naar Juridisch