Fiscus

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: belastingen. U kent ongetwijfeld de blauwe enveloppe van de Belastingdienst. Als ondernemer komt er een moment dat u te maken gaat krijgen met een controle van de Belastingdienst. Deze controle bestaat uit drie mogelijkheden: een boekenonderzoek, een bedrijfsbezoek of een waarneming ter plaatse. Het kan nuttig zijn om voorafgaand aan een belastingcontrole uw positie af te stemmen met een fiscalist.

Een boekencontrole gebeurt in de meeste gevallen bij Zzp’ers. Hierbij maakt de belastingdienst een afspraak om langs te komen en gaat hij door alle administratie heen. Een bedrijfsbezoek gebeurt bij grotere bedrijven of in het mkb bij bijvoorbeeld koffiezaken. Een inspecteur van de Belastingdienst komt langs en stelt zich voor. Hij vraagt wie er werken en checkt dan ook de dagelijkse gang van zaken, zoals hoe de verkoop is geregeld, welk kassasysteem er wordt gebruikt, hoe de afhandeling van de bonnetjes gaat etc. Bij een waarneming ter plaatse komt de inspecteur langs, maar stelt hij zich niet voor. Hij bestelt bijvoorbeeld zijn koffie, betaalt deze en komt later terug om te kijken of de aankoop is opgenomen in de administratie. Dit gebeurt vooral in de horeca en is in principe geheim.

Ons kantoor kan naast onze juridische dienstverlening u ook helpen met financiële zaken, waaronder zaken die te maken hebben met belastingen en de Belastingdienst. Zo kunnen wij onder anderen samen met u uw positie doornemen voorafgaand aan een belastingcontrole. Daarnaast kan het zo zijn dat de belasting u (als particulier of ondernemer) een aanslag stuurt waar u het niet mee eens bent. Ook kan de Belastingdienst een fout hebben gemaakt ten opzichte van toeslagen. In dat geval kan de Jong juristen Zwolle u bijstaan om hiertegen bezwaar te maken. Mocht het bezwaar niet slagen kan ons kantoor u ook bijstaan in een beroepsprocedure bij de Rechtbank. Voor overige zaken omtrent de fiscus kunt u tevens contact met ons opnemen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Wordt u binnenkort door de Belastingdienst gecontroleerd en wilt u uw positie ten opzichte van de Belastingdienst doornemen, of hebt u een geschil met de belastingdienst? Neem dan contact met ons op via info@juristenzwolle.nl of telefonisch via 038-2022738. Onze specialisten op het gebied van belastingen en juridische zaken staan u graag te woord. Wij kijken graag vrijblijvend met u naar de mogelijkheden.

Terug naar Financieel