Boekhouding

Hebt u helemaal geen ervaring met het maken van financiële rapportages, jaarrekeningen of het doen van inkomstenbelasting? Dan is het verstandig om uw boekhouding uit te besteden. De boekhouding is een onmisbaar element binnen de bedrijfsvoering. Ook is het belangrijk dat er een correcte boekhouding wordt gevoerd.

Het nemen van een boekhouder is niet verplicht, maar is wel sterk aan te raden. Zo houdt u meer tijd over om te besteden aan uw onderneming, bent u er zeker van dat het financiële gedeelte klopt en mist u uw deadlines niet.

Een boekhouder houdt niet alleen de boekhouding bij, er komen nog meer taken bij kijken. De boekhouder geeft u financieel advies, vult de belastingaangiften in voor u als particulier, dient de belastingaangifte voor u als bedrijf in, doet de boekhouding voor u als eenmanszaak of stichting, maakt financiële rapportages, maar ook jaarrekeningen en jaarverslagen, houdt uw salarisadministratie bij en overziet het debiteuren- en crediteurenbeheer. Er zijn twee soorten boekhouding, een vereenvoudigde en een dubbele boekhouding. De vereenvoudigde boekhouding houdt in:

  • ­een financieel dagboek bij waarin alle uitgaven en ontvangsten in geld staan, maar ook alle uitgaven en ontvangsten via de bankrekening;
  • een aankoopboek bij waarin alle facturen en creditnota’s van uw leveranciers in staan;
  • een verkoopboek waarin de facturen en creditnota’s die voor uw klanten bedoeld zijn in staan; 
  • een inventarisboek welke een beschrijving en waardering van de voorraad bevat.

Dubbele boekhouding

Indien u een dubbel boekhoudsysteem hanteert, moet u elke transactie of gebeurtenis minstens op twee verschillende manieren administreren. Bij een dubbele boekhouding worden alle inkomende en uitgaande documenten geregistreerd en bijgehouden, maar ook wordt de transactie geboekt aan de keerzijde. Bij een dubbele boekhouding moeten debet en credit gelijk zijn. Een dubbele boekhouding geeft een heel gedetailleerd beeld weer van uw bedrijfsvoering.

Wij maken dagelijks mee dat er voor ondernemers enorm veel kan worden bespaard op dit gebied. Bent u geïnteresseerd in deze dienstverlening of hebt u vragen met betrekking tot ons aanbod? Neem dan contact met ons op via info@juristenzwolle.nl of telefonisch via 038-2022738. Onze specialisten staan u graag te woord om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Terug naar Financieel