Algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden kunt u als ondernemer uw bedrijfsbelangen bij voorbaat beschermen. Goede algemene voorwaarden zorgen ervoor dat u een sterke rechtspositie hebt. Daarnaast zorgen juridisch goede algemene voorwaarden voor betere contracten. Naast het opstellen van algemene voorwaarden kunnen wij ook uw huidige algemene voorwaarden onder de loep nemen en waar nodig verbeteren zodat u met gedegen algemene voorwaarden uw bedrijfsbelangen beter kunt beschermen.

De Algemene voorwaarden kennen ook een keerzijde. Deze ‘’kleine lettertjes’’ kunnen voor consumenten soms vervelend uitpakken. Als u een aankoop doet via het internet hebt u vast wel eens de zin ‘’ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’’ voorbij zien komen. Nietsvermoedend kruist u het vakje aan zodat u uw aankoop kunt afronden. Later beroept de verkoper zich op deze algemene voorwaarden. Het kan zijn dat de algemene voorwaarden in strijd zijn met de zogenoemde grijze of zwarte lijst. In dat geval kunnen de algemene voorwaarden (of een bepaling daaruit) ongeldig zijn. Daarnaast kan het zo zijn dat de verkoper de algemene voorwaarden niet op de juiste wijze aan u heeft overlegd. In deze gevallen kan het zijn dat de verkoper onterecht een beroep doet op zijn algemene voorwaarden en daarom niet geldig zijn. Lees voor meer informatie over algemene voorwaarden onze blog!

Hebt u een vraag over algemene voorwaarden of wilt u uw algemene voorwaarden eens goed onder de loep nemen? Neem dan contact met ons op via 038-2022738 of info@juristenzwolle.nl. Onze juridische specialisten staan u graag te woord om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Terug naar Juridisch